רמת דיוק גבוהה למערכת נסיונית / פיתוח ישראלי חדשני לאבחנה ראשונית / טכנולוגיות ענן ובינה מלאכותית
בשנים האחרונות גדל הביקוש לשירותי בריאות הנפש, והמענים הקיימים אינם עומדים בקצב הדרישה הגוברת והולכת. מחסור במשאבים ובתקנים של פסיכולוגים, פסיכיאטרים ומטפלים רגשיים, מציף את מערכת שירותי בריאות הנפש, והמטפלים הקיימים מנסים לענות על הצורך הקיים.
זאת כאשר בשנה האחרונה נוספו רבים למעגל הנצרכים לטיפול, בעקבות אירועי שמחת תורה תשפ"ג (ה-7 באוקטובר) והמלחמה הבאה בעקבותיהם.
בבית החולים 'שיבא' זיהו את הצורך הקיים ואת האפשרויות הקיימות במערכות הטכנולוגיות, וגייסו לשירותם מומחי ענן ומפתחי בינה מלאכותית. אלו בנו פלטפורמה חדשנית ששמה 'ליב' המסייעת בידי המטפלים הקיימים להעניק אבחנה ראשונית באשר לסוג ההפרעה ממנה סובל המטופל. באמצעות מערכת זו יוכלו המטפלים להעניק מענה לאנשים רבים יותר, ובכך להקל על העומס הקיים בשירות בריאות הנפש.
'ליב' הינה מערכת המסוגלת לנהל שיחה עם המטופל, וגם להביע אמפתיה הנדרשת במצבים מורכבים, כאשר לאחר ה'שיחה' עם המטופל, מקבל המטפל את סיכום השיחה ואת המלצות המערכת הרובוטית לאפשרויות הטיפול. המערכת שכבר נוסתה על ידי משתתפי מחקר, הראתה התאמה של 94% בין 'אבחוני' המערכת לאבחנות המטפלים.
מטופלים רבים מביעים שביעות רצון מהנסיון המוצלח. רבים מהמטופלים מעדיפים כי מערכת רובוטית תאבחן את קשייהם, ותעניק המלצות לטיפול. רק 18% מהנשאלים ענו כי הם מעדיפים מטפל אנושי על פני מערכת רובוטית.