בואו להתעדכן בכל החדשות החמות והחשובות
בנושאי קצבאות, מענקים וזכויות, למשפחות לילדים בעלי צרכים מיוחדים.
יש לכם שאלות?
קראתם ידיעה שעלולה להשפיע על הזכויות שלכם
ואתם רוצים לדעת איך לפעול?
לחצו כאן וצרו איתנו קשר
המסע הזה ארוך, מתיש, ולא תמיד ברור איפה הוא מתחיל ואיפה הוא נגמר…
כל אמא לילד שזקוק לפיזיותרפיה יודעת את זה.
כל אמא רוצה שהילד שלה יגיע להישגים הגבוהים ביותר האפשריים – אבל ההתקדמות לא תמיד קו ישר, ולא תמיד קלה.
הכירו את שיטת Medek – אחת השיטות המתקדמות בעולם בתחום הפיזיותרפיה.
השיטה פותחת על-ידיזיותרפיסט רמון קואבס, שחש תסכול מהקצב האיטי והייאוש הכללי שמלווה את עולם הפיזיותרפיה. הוא האמין שלכל ילד, בכל רמת מוגבלות ובלא קשר לסיבתה, יש יכולת להתקדם ולחיות חיים טובים ועצמאיים יותר.
השיח החינוכי והחברתי סביב הכלה של תלמידים עם צרכים מיוחדים צובר תאוצה. הכלה, במהותה, מבקשת ליצור מערכת חינוכית וחברה שבה כל ילד, ללא הבדל, משתלב באופן מלא ומשמעותי. "אפשרי מימוש" רואה את פעילותה בסיוע להורים לילדים אלו במימוש זכויותיהם כחלק בלתי נפרד מהמאמץ הכולל ליצירת חברה מכילה יותר.
בעקבות פנייה שהגיעה למשרדי חברת "אפשרי", העוסקת בסיוע להורים לילדים עם צרכים מיוחדים, עלה צורך דחוף במציאת פתרונות להתמודדות עם קשיי התארגנות וקשב בקרב ההורים עצמם. תארו לעצמכם את הבוקר: ההורים מנסים לתמרן בין הכנת תיקים וחומרים לבית הספר, לעיתים תוך כדי מאמץ לעזור בשיעורי הבית של אתמול. השעון מתקתק, והלחץ גובר. מטלות הבית של הערב הקודם עדיין מרחפות באוויר, גורמות להם להישאר ערים עד שעות מאוחרות, מה שמשפיע ישירות על היכולת להתעורר רעננים בבוקר. גם הילדים, לעיתים, נסחפים בשעות הערות המאוחרות של ההורים, ובוקר הופך למרוץ נגד הזמן, מלא באיחורים מורטי עצבים למוסדות החינוך, במיוחד עבור אותה תלמידה יקרה בחינוך המיוחד, שתלויה בהסעה שמגיעה בזמן. כך, שרשרת של קשיים יומיומיים משפיעה על כל התא המשפחתי ועל היכולת של ההורים להעניק את התמיכה הטובה ביותר לילדיהם.
"'לא תמיד נכון לתבוע ולהלשין, לעיתים יש עניין להבליג' – זהו מסר מפתיע מחברת 'אפשרי מימוש', המלווה הורים לילדים עם מוגבלויות במימוש זכויותיהם. מה עומד מאחורי הקריאה הלא שגרתית הזו, וכיצד היא יכולה לתרום ליצירת סביבה תומכת ושיתופית יותר עבור ילדים עם מוגבלויות ומשפחותיהם?"
בחברת "אפשרי", ליבנו מתרחב בכל פעם שאנו זוכים להיות שותפים למסעות מלאי תקווה של משפחות הנאבקות למען עתיד טוב יותר לילדיהן המיוחדים. לאחרונה, זכינו ללוות משפחה יקרה ממודיעין עילית, בה שני הורים מופלאים, המתמודדים עם אתגרים לא פשוטים אך מלאי מסירות, נאבקו בנחישות למען זכויות יקיריהם.
קהילת החינוך המיוחד בישראל, ובתוכה הורים יקרים לילדים עם צרכים מיוחדים ואנשי צוות מסורים, עוקבת בעניין אחר דיונים משמעותיים המתנהלים מעבר לים, בארצות הברית. לאחרונה, עלה לסדר היום הציבורי והפוליטי שם נושא רגיש וחשוב מאין כמוהו: עתידה של המחלקה לחינוך מיוחד במשרד החינוך האמריקאי.
הפרעת הספקטרום האוטיסטי (ASD) היא מצב נוירו-התפתחותי המאופיין בקשיים בתקשורת החברתית ודפוסי התנהגות חזרתיים. עבור הורים רבים, זיהוי מוקדם של סימנים וקבלת אבחון מדויק עבור ילדיהם הם בעלי חשיבות מכרעת. אבחון מוקדם מאפשר התערבות טיפולית מוקדמת, אשר הוכחה כמשפרת באופן משמעותי את התפתחות הילד. חברת אפשרי מסייעת להורים לנווט בתהליך האבחון ומבטיחה מיצוי הזכויות והתמיכה להם זכאים הם וילדיהם.
אשדוד – בית המשפט הטיל קנס של 30 אלף שקלים על עיריית אשדוד, לאחר שחשף מסכת התעלמות ממושכת מבקשות להנגשת בית ספר בעיר עבור תלמיד עם מוגבלות. במשך לא פחות מתשע שנים, כך נמסר, התעלמה העירייה באופן שיטתי מפניות חוזרות ונשנות להבטיח לתלמיד סביבת לימודים שוויונית ונגישה.
עבור אנשים עם מוגבלות פיזית או ניידות מוגבלת, תו נכה הוא הרבה יותר ממדבקה על שמשת הרכב – הוא מפתח לעצמאות, לניידות ולשילוב חברתי. בזכות התו ניתן להחנות קרוב ליעד, להימנע מהליכה ממושכת ולעיתים אף לזכות בהקלות והטבות נוספות.
אך מי בעצם זכאי לתו נכה, כיצד מגישים בקשה, ואילו זכויות נלוות מגיעות עם התו? ומה הזכויות שתו נכה מקנה לנו בכל חנייה.