ידע הוא כוח,

וכשהכוח אצלכם,
הכל אפשרי!

בואו להתעדכן בכל החדשות החמות והחשובות
בנושאי קצבאות, מענקים וזכויות, למשפחות לילדים בעלי צרכים מיוחדים.

שימו לב!
החדשות באתר מתעדכנות על בסיס יומי

יש לכם שאלות?

קראתם ידיעה שעלולה להשפיע על הזכויות שלכם

ואתם רוצים לדעת איך לפעול?

לחצו כאן  וצרו איתנו קשר

הפרעות
מוסדות רפואיים

מלב של אמא לילד  עם צרכים מיוחדים: "נשמנו אוויר אחר בזכות הנופשון של שיח סוד"

תאריך: 20/04/2025

חג הפסח, זמן של משפחה וחירות, מקבל משמעות עמוקה עוד יותר עבור משפחות שלהן ילדים עם צרכים מיוחדים. עבור טובי ליבוביץ, מנכ"לית חברת "אפשרי" ואמא לילד ולילדה מיוחדים, הפסח הזה היה שונה. בתה, גולדי, השתתפה בחג הראשון של פסח בנופשון הייחודי של עמותת "שיח סוד".

"שיח סוד" מפעילה נופשון פורץ דרך, הפועל 365 ימים בשנה ומעניק מענה רצוף לילדים ובוגרים עם מוגבלויות ולמשפחותיהם, כולל בשבתות, חגים וצומות. החזון של הנופשון הוא לאפשר לכל חניך פעילות מותאמת באווירה חווייתית, מהנה ובטוחה, תוך הדרכה קבועה לצוות המדריכים והעברת מידע מקיף אודות כל חניך, במטרה להעניק את היחס והטיפול המיטביים. הנופשון מחולק לאגפים נפרדים לבנים ולבנות, ומתהדר ביחס חניכה אישי וקפדני: על כל מספר מצומצם של חניכים מופקד מדריך מסור, ובנוסף פועלות רכזת ואם בית חמה.

האירוח בנופשון הוא ברמה גבוהה, והילדים זוכים לחויות מותאמות במיוחד לצרכיהם הייחודיים, תוך מתן מענה רפואי נדרש על ידי צוות הכולל מדריכים בעלי הכשרת 'מטפל מוסמך', הכוונה רפואית של אחות מוסמכת ורופאה. הנופשון מציע מגוון עשיר של חוגים כגון כלכלת בית, נגרות, אומנות, מוזיקה וספורט, המאפשרים לכל חניך הנאה, חוויה ופעילות שיקומית.

הזכאות לשירות מיועדת לכל ילד או בוגר עם מוגבלות המוכר על ידי משרד הרווחה, והם זכאים לשהות של 10-15 ימים במהלך השנה, בהתאם להנחיות עובד הסוציאלי הקהילתי. קיימת גם אפשרות לרישום באופן פרטי.

ליל הסדר בנופשון היה אירוע מרגש במיוחד, בו השתתפו כ-60 חניכים בליווי צוות רחב של מדריכים ומדריכות. כל מדריך היה אחראי על 2-3 חניכים, וערך להם ליל סדר כהלכתו, תוך הקפדה על המסורת. הארוחה החגיגית בושלה במקום והייתה עשירה וטעימה במיוחד. במהלך חול המועד נהנו החניכים ממגוון רחב של תוכניות ופעילויות מותאמות, בדומה לקיטנות היום המיוחדות המתקיימות בחופשות בין הזמנים, חנוכה, פורים ועוד, וכוללות הופעות, יצירות וטיולים. הנופשון פועל במתכונת מיוחדת גם בשבתות וחגים, עם סדרי תפילות, סעודות חג עשירות ואווירה מרוממת, וסדר יום מותאם לצרכי החניכים.

טובי ליבוביץ, שבחרה לשלוח את בתה גולדי לנופשון בחג הראשון, שיתפה בהתרגשות את רשמיה:

"גולדי חזרה מאושרת. לנו, כהורים, הייתה סוף סוף האפשרות לראות את הילדים האחרים, לשמוע את הקושיות של ליל הסדר, ולנשום לרגע את המחשבות שלנו, בלי להיות ממוקדים רק בצרכים המיוחדים. החג הראשון הזה היה מדהים ונתן לנו כוחות מחודשים לכל השבוע שאחריו. זה פשוט נותן רוגע נפשי עצום לדעת שהילד שלך מקבל טיפול אוהב, חם ומקצועי בזמן שאתה זקוק לכך."

החוויה החיובית של גולדי ושל משפחת ליבוביץ היא עדות לחשיבות הרבה של מסגרות תומכות ומונגשות כמו הנופשון של "שיח סוד". הן מאפשרות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים ליהנות מחגים ומשגרה מותאמת, ובמקביל מעניקות להורים יקרי ערך רגעי נחת והתאווררות, בידיעה שילדיהם נמצאים בידיים טובות ומקצועיות

פסח של חום ואהבה: ארגונים ורשויות התגייסו למען משפחות צמי"ד!

תאריך: 20/04/2025

חג הפסח, זמן של התחדשות וקרבה משפחתית, הוא ללא ספק חג נפלא! אבל בואו נדבר רגע על המשפחות המדהימות שלהן ילדים עם צרכים מיוחדים (צמי"ד). אנחנו יודעים שהשהייה הממושכת בבית, השינוי המבורך בשגרה, וגם המפגשים המשפחתיים השמחים, יכולים להביא איתם לא מעט אתגרים.

בחברת "אפשרי", שמלווה את המשפחות הגיבורות האלה במסירות, מכירים היטב את הרגישות המיוחדת של תקופת החג. "אנחנו מרגישים אתכם, ההורים הנפלאים," אומרים ב"אפשרי" בחום. "המסירות שלכם לאורך כל השנה מעוררת השראה, ובפסח אנחנו רוצים לוודא שאתם מקבלים את כל התמיכה האפשרית כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהחג."

וכמה משמח לראות שארגוני חסד ורשויות מקומיות פועלים בלב רחב כדי להושיט יד! עמותת "שיח סוד" פשוט עשתה מעל ומעבר עם הנופשון המקסים שלהם לאורך כל ימי החג. איזה כיף זה לדעת שהורים וילדים יכלו לנשום אוויר אחר, לצבור כוחות וליהנות יחד!

וגם עמותת "רפואה וחיים" – פשוט אלופים! הקיטנות שהם ארגנו לילדי צמי"ד ברחבי הארץ הן פשוט ברכה. הן העניקו לילדים מסגרת כיפית ומעשירה, ולא פחות חשוב, נתנו להורים קצת זמן יקר לעצמם. אנחנו מצדיעים לכם על היוזמה המדהימה הזו!

אי אפשר שלא להזכיר את עיריית אלעד היקרה, שגילתה רגישות יוצאת דופן. הקייטנה המושקעת במשחקייה והשעות השמחות בלונה פארק לילדים ולכל המשפחה – זה פשוט מחמם את הלב! לראות משפחות שלמות נהנות יחד, בלי דאגות, זה בדיוק מה שצריך בחג הזה.

הלב מתרחב לראות את החיבוק החם שהעניקו העמותות והרשויות למשפחות המיוחדות שלנו בפסח. היוזמות הברוכות הללו הן תזכורת לכוחה של הקהילה להתגייס ולתמוך בחבריה. ב"אפשרי" אנו מאמינים כי יחד, כתף אל כתף, נוכל להמשיך ולבנות חברה רחומה ומכילה יותר. נאחל לכולנו המשך קיץ נעים ובטוח, מלא ברגעים של אושר ובריאות איתנה

בסדר, עם ילדי ADHD

תאריך: 09/04/2025

ליל הסדר, לילה שכולו אמונה והגדה, שירים וסיפורים, עשוי להוות אתגר לא פשוט עבור ילדים עם הפרעת קשב (ADHD). ריבוי הגירויים, הצורך בישיבה ממושכת והציפייה להתנהגות מסוימת עלולים להוביל לתסכול, הן עבור הילד והן עבור שאר בני המשפחה. חברת "אפשרי" מציעה לכם מספר טיפים ופתרונות, שיסייעו להפוך את ליל הסדר לחוויה חיובית ונעימה עבור כולם.

מאת גב' טובי ליבוביץ, מנכ"לית חברת "אפשרי"):

לקראת ליל הסדר – הכנה מוקדמת 

כדי להבטיח ליל סדר מוצלח, נתכנן מראש: נשוחח עם ילדנו על סדר הלילה, נסביר לו מה מצופה ממנו, ונעשה זאת בסבלנות וברוגע. נשתדל להימנע מתנומות צהריים ארוכות, כדי שהילד יהיה עייף במידה הנכונה. נלביש אותו בבגדים נוחים, שלא יגבילו את תנועותיו ולא נחשוש שיתלכלכו. חשוב מאוד להכין את הילד על ידי הסבר מראש על סדר הפעולות בהגדה. אפשר להשתמש בסימנים ויזואליים או תמונות כדי להמחיש את שלבי הסדר. כך הוא ידע מה מצופה ממנו בכל שלב, ויוכל להשתתף באופן פעיל.

במהלך ליל הסדר – טיפים ליצירת סביבה תומכת 

  • הטרמה: הכינו את הילד על ידי הסבר מראש על סדר הפעולות בהגדה. אפשר להשתמש בסימנים ויזואליים או תמונות כדי להמחיש את שלבי הסדר. כך הוא ידע מה מצופה ממנו בכל שלב, ויוכל להשתתף באופן פעיל.
  • מקום מרווח: נקצה לילד מקום מרווח סביב השולחן, אולי אפילו כמו שני מקומות ישיבה.
  • תשומת לב אישית: נדאג שמבוגר יהיה קשוב לצרכיו, ויוכל לעזור לו להתמודד עם קשיים.
  • פעילויות מותאמות: נכין פעילויות מותאמות ומהנות הקשורות לפסח, כמו פאזלים או משחקי זיכרון, כדי לשמור על מעורבותו.
  • תפקיד פעיל: נשתף אותו בהכנות, וניתן לו תפקיד פעיל, כמו שירה או הגשת מאכלים.

חיזוקים חיוביים ויחס חם – המפתח להצלחה 

נזכור להעניק לילד מחמאות על התנהגות חיובית ושיתוף פעולה, ונכין פרסים קטנים או חטיפים כחיזוקים על סבלנות. מעל הכל, נזכור שהמטרה היא שילדנו ירגיש אהוב ומוערך, חלק בלתי נפרד מהחגיגה. נדבר על דברים שמפריעים בצד, בלי ציניות ובלי מבטים ננעצים של כל המשפחה.

"והגדת לבנך" – לכל בן:

מצוות "והגדת לבנך" אינה מצווה חד-פעמית, אלא קריאה מתמשכת לחינוך, הבנה וקבלה. בליל הסדר הזה, נזכור את כל ילדינו, ננסה להבין את עולמם, וליצור עבורם חוויה, חיבור ומשמעות.

אנו מזמינים אתכם, הורים יקרים, ליישם את הטיפים הללו בליל הסדר הקרוב, ולשתף אותנו בחוויות ובתובנות שלכם. יחד, נוכל ליצור לילות סדר שמחים ומוצלחים עבור כל ילדינו.

חג פסח כשר ושמח!

גילוי מציל חיים: "אפשרי" מסייעת למשפחה עם שלושה ילדים מיוחדים.

תאריך: 06/04/2025

אפשרי" מצילה חיים: גילוי בעיית קרישה מציל חיים עבור הילד הצעיר במשפחה עם שלושה ילדים מיוחדים

בתוך ים האתגרים היומיומיים, מצאה משפחת כהן את עצמה בנקודת מפנה דרמטית, שהפכה את חייהם מקצה לקצה. משפחת כהן, המתמודדת עם גידול שלושה ילדים בעלי צרכים מיוחדים, פנתה לחברת "אפשרי" בבקשה לסיוע במימוש זכויותיהם.

הילד הבכור, בן 10, מתמודד עם קשיי תקשורת משמעותיים, המקשים עליו ליצור קשרים חברתיים ולבטא את עצמו. הילד השני, בן 7, סובל מבעיה לבבית מולדת, המצריכה טיפול רפואי צמוד ומעקב קבוע. הילד הצעיר, בן שנה וחצי, מתמודד עם עיכוב התפתחותי משמעותי, וסובל מבעיות רפואיות נוספות.

האם, שרה, הרגישה שמשהו לא כשורה. "ידעתי שמשהו לא בסדר, אבל לא הצלחתי לשים את האצבע על זה", היא מספרת. "הרגשתי שאני טובעת בים של בירוקרטיה, ולא ידעתי למי לפנות".

חברת "אפשרי" לקחה על עצמה את הטיפול במקרה, ובמסגרת הטיפול, מנכ"לית החברה, טובי ליבוביץ, העלתה חשש שייתכן וקיים גורם משותף לפגיעות המורכבות של שלושת הילדים, והפנתה את שרה לבדיקה אצל רופא ילדים מומחה. הרופא, שהיה המום מכך שעד כה לא נערכה למשפחה בדיקה גנטית מקיפה, הפנה אותם לבדיקות דם מקיפות.

תוצאות הבדיקות העלו בעיית קרישת דם מורכבת אצל הילד הצעיר, שדרשה טיפול רפואי מיידי. "היינו בהלם", מספרת שרה. "לא תיארנו לעצמנו שהילד שלנו בסכנת חיים ממשית".

חברת "אפשרי" סייעה למשפחה לקבל טיפול רפואי דחוף ומציל חיים. "אני לא יודעת מה היינו עושים בלעדיהם", אומרת שרה בהתרגשות. "הם הצילו את הילד שלנו".

סיפורה של משפחת כהן הוא דוגמה אחת מני רבות, הממחישה את החשיבות של מימוש זכויות עבור משפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. חברת "אפשרי" ממשיכה לפעול ללא לאות, על מנת להבטיח שכל ילד וילדה בישראל יקבלו את הזכויות המגיעות להם.

המלצות ביניים של ועדת שפירא: תקווה חדשה לילדי החינוך המיוחד?

תאריך: 06/04/2025

המלצות ביניים של ועדת שפירא, שהוגשו לאחרונה (מרץ 2025), מציגות שורה של המלצות מרחיקות לכת שמטרתן לשפר את מצבם של ילדים עם צרכים מיוחדים במערכת החינוך בישראל. ההמלצות, שגובשו לאחר עבודת מטה מקיפה, כוללות בין היתר את ההמלצות הבאות:

  • הקצאת משאבים מוגברת לגיל הרך: הוועדה ממליצה להשקיע משאבים רבים יותר בגיל הרך, במטרה לאתר ולטפל בילדים עם צרכים מיוחדים בשלב מוקדם ככל האפשר.
  • הקטנת כיתות: הוועדה ממליצה להקטין את מספר התלמידים בכיתות, כדי לאפשר שילוב מיטבי של ילדים עם צרכים מיוחדים בחינוך הרגיל.
  • שיפור הכשרת צוותי החינוך: הוועדה ממליצה לשפר את הכשרתם של מורים ואנשי צוות אחרים במערכת החינוך, כדי להקנות להם את הכלים הדרושים להתמודדות עם ילדים עם צרכים מיוחדים.
  • הגברת שיתוף הפעולה בין גורמים: הוועדה ממליצה להגביר את שיתוף הפעולה בין גורמים שונים, כגון משרד החינוך, משרד הבריאות וארגוני הורים, כדי ליצור מערכת תמיכה מקיפה לילדים עם צרכים מיוחדים.
  • העצמת מנהלי בתי הספר: הוועדה ממליצה להעניק למנהלי בתי הספר סמכויות רחבות יותר, כדי לאפשר להם להתאים את המענה החינוכי לצרכים הייחודיים של כל תלמיד.
  • התאמת תוכניות לימוד: הוועדה ממליצה להתאים את תוכניות הלימוד לצרכים המשתנים של ילדים עם צרכים מיוחדים, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
  • הגברת השילוב בקהילה: הוועדה ממליצה לפעול לשילובם של ילדים עם צרכים מיוחדים בקהילה, באמצעות פעילויות משותפות עם ילדים ללא צרכים מיוחדים.
  • מעבר לחמישה ימי לימוד: נקודה שעולה בוועדה היא המעבר לחמישה ימי לימוד, וזאת כדי ליצור גמישות בניהול הכיתה והתאמתה לצרכים של כלל התלמידים, כאשר ביניהם גם זכאי שירותי חינוך מיוחד.

"אפשרי" מברכת על ההמלצות, אך קוראת ליישום מהיר

חברת "אפשרי", הפועלת לקידום זכויותיהם של ילדים עם צרכים מיוחדים, מברכת על המלצות ביניים של ועדת שפירא. עם זאת, החברה קוראת לממשלה ליישם את ההמלצות בהקדם האפשרי, כדי שילדים עם צרכים מיוחדים יוכלו ליהנות מחינוך איכותי ושוויוני.

"אנו מאמינים כי יישום המלצות ביניים של ועדת שפירא יביא לשינוי משמעותי בחייהם של ילדים עם צרכים מיוחדים", אומרים ב"אפשרי". "אנו קוראים לממשלה לפעול באופן נחוש ליישום ההמלצות, כדי שילדים אלה יוכלו למצות את מלוא הפוטנציאל שלהם".

קרדיט:

  • הכתבה נכתבה בעזרת עיבוד נתונים מתוך כתבות שפורסמו בYNET.
  • ועדת שפירא הוקמה ע"י שר החינוך יואב קיש ב-2023.

הקדמת תשלום קצבאות הביטוח הלאומי: כל מה שצריך לדעת

תאריך: 06/04/2025

הקדמת תשלום קצבאות הביטוח הלאומי לרגל חג הפסח: הקלה כלכלית למשפחות רבות

לקראת חג הפסח, אחד החגים המרכזיים בלוח השנה העברי, הביטוח הלאומי הודיע על הקדמת תשלום הקצבאות לחודש אפריל 2025. צעד זה נועד להקל על ההיערכות הכלכלית של משפחות רבות לקראת החג, ולאפשר להן לרכוש את צרכי החג ללא לחץ מיותר.

הקדמה משמעותית בתשלומי הקצבאות:

ההקדמה כוללת שתי פעימות תשלום:

  • פעימה ראשונה:
    • תשלומי הבטחת הכנסה ואבטלה יועברו לחשבונות הזכאים ב-8 באפריל 2025, במקום ב-13 באפריל 2025. הקדמה זו תאפשר למשפחות רבות להתמודד עם ההוצאות הנלוות לקראת החג.
  • פעימה שנייה:
    • תשלומי קצבאות אזרח ותיק, נכות, ילד נכה, שירותים מיוחדים לנכים קשים, ניידות, סיעוד ואסירי ציון יועברו ב-23 באפריל 2025, במקום ב-28 באפריל 2025. הקדמה זו תסייע לאוכלוסיות הזקוקות לתמיכה כלכלית קבועה, להתכונן לחג בצורה מיטבית.

הביטוח הלאומי מאחל חג שמח:

הביטוח הלאומי רואה חשיבות רבה בסיוע לאזרחים, במיוחד בתקופות חגים, ומאחל לכל מקבלי הקצבאות חג פסח שמח וכשר.

מה עליכם לעשות?

  • בדיקת חשבון: ודאו שחשבון הבנק שלכם מעודכן, ובדקו אותו בתאריכים המצוינים כדי לוודא קבלת הקצבה.
  • בירור: במקרה של אי קבלת הקצבה במועד, פנו למוקד הטלפוני של הביטוח הלאומי בטלפון *6050, או דרך אתר האינטרנט של הביטוח הלאומי.
  • מידע נוסף: למידע מפורט יותר, בקרו באתר האינטרנט של הביטוח הלאומי, או התעדכנו בפרסומים הרשמיים של הביטוח הלאומי.

"אפשרי" מקווה שמידע זה יסייע לכם בהכנות לחג, ומאחל לכם חג פסח שמח ומועדים לשמחה

"לא רק סנדוויצ'ים": מבט כנה על יום בחייה של משפחה מיוחדת

תאריך: 30/03/2025

האם אתם מתעוררים לקול צלצול השעון, מכינים סנדוויצ'ים ויוצאים לעבודה? דמיינו שגרת בוקר אחרת: התעוררות מוקדמת, לעיתים לפני עלות השחר, התמודדות עם סירוב לצאת מהבית, וניסיון לפענח את רחשי ליבו של ילדכם. הצצה נדירה ליומם של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, כפי שתוארה בטור אישי במגזין "את", חושפת את האתגרים הייחודיים, אך גם את האהבה והחוסן המאפיינים משפחות אלו.

"ילדים מיוחדים רבים לא ממש סגורים על הקונספט הזה שנקרא לישון", כותבת מאיה סגל, בטורה האישי שפורסם השבוע במגזין "את". סגל מתארת מציאות יומיומית שונה בתכלית מזו המוכרת לרובנו, מציאות בה שינה היא מצרך נדיר, והיציאה מהבית היא לעיתים מאבק של ממש.

"רגע, רגע – לאן אתן ממהרות? מי אמר שהילד בכלל הסכים לצאת מהבית?", שואלת סגל, וממחישה את הקושי בהבנת סירובים והתנגדויות, ואת הצורך בפיתוח כלים יצירתיים להתמודדות.

אך מעבר לאתגרים, סגל מדגישה את האהבה, החוסן והיצירתיות המאפיינים משפחות אלו. "יום בחייה של משפחה מיוחדת רצוף באתגרים, אבל לא פחות – הוא מלא באהבה, הצלחות קטנות וגדולות, חוסן משפחתי ויצירתיות אינסופית. אנחנו לומדים להעריך כל רגע, כל חיוך, כל צעד קטן של התקדמות".

חברת "אפשרי" מזמינה אתכם לצלול ליום בחייה של משפחה מיוחדת, וללמוד על האתגרים והחוזקות הייחודיים לה. אנו מאמינים כי הבנה מעמיקה של מציאות זו היא המפתח לסיוע יעיל במיצוי הזכויות המגיעות למשפחות אלו.

"אפשרי" – כי לכל משפחה מגיע מיצוי זכויות מלא.

הילד שלכם זקוק לריפוי בעיסוק, אבל אתם יודעים שלא תספיקו לתרגל?  "מוטי מוטורי" יהפוך לכם את הראש!

תאריך: 30/03/2025

ראיון עם שפרה אייזנבך, תואר ראשון בריפוי בעיסוק B.O.T , מרפאה בעיסוק

לפעמים האבחנה ניתנת כבר בחדר התינוקות או בביקור הראשון בטיפת חלב, לפעמים רק בגן הילדים או במרפאה ההתפתחותית: הילד זקוק לריפוי בעיסוק. אמהות מסורות נוטשות את כל עיסוקיהן, מפסידות שעות עבודה או מתמרנות את הבית וכל אשר בו ומגיעות לתרפיסטית לשעה או שעתיים בשבוע, הכל לפי מה שאושר. מהר מאד מגיע ה'אבל' הגדול: השעות הבודדות אצל המרפאה בעיסוק לא יעילות בלי תרגול עקבי. ואת זה, עם כל הרצון הטוב, קשה מאד להכניס לסדר היום. "כשחקרתי את הנושא במסגרת לימודיי לתואר ראשון" מספרת לנו שפרה, מרפאה בעיסוק זה שמונה שנים, "ראיתי באופן חד משמעי איך דיווחי ההורים על תרגול הולכים ופוחתים עד שנעלמים לחלוטין. ההישגים, כמובן, בהתאם. לכן פיתחתי את 'מוטי מוטורי'".

 

ספרי לנו על הרעיון.

הרעיון פשוט כל כך, שכשהוא עלה בדעתי כמעט והכרזתי 'אאורקה'… אנחנו, הרי, לכל אורך היום מפעילים את השרירים. הולכים, באים, חוזרים, מביאים, מערבבים, מניחים, אוספים, מתמתחים וכן הלאה. אבל, כמובן שאי אפשר לסמוך על הפעולה הטבעית – במיוחד לא כאשר מדברים על מאותגרים בתחום.

מה כן?

מה שעשיתי, על סמך הידע שלי וניסיוני כמרפאה בעיסוק, היה לאסוף את סוגי התרגולים האופייניים לריפוי בעיסוק – ולמצוא לכולם 'כיסוי' בפעולות יום יומיות, ודווקא כאלה שהמלווה (אבא, אמא או אח) נוכח בהם. חוזרים הביתה מהגן? אפשר ללכת על הגדר בדרך. מביאים בקבוקי שתיה לשולחן? מרימים אותם מעל גובה הכתפיים. אמא מכינה בצק לחלות? מוטי מוזמן ללוש אותו משך כמה דקות, ואגב כך להפעיל את השרירים…

כמה פעולות כאלה הילד מתודרך לבצע ביום?

אחת!

אחת וזהו?!

אחת וזהו נכנסת לתוך לוח המעקב. בהתאם למחקר שלי, ההדגמה על ידי המבוגר וההתנסות מעלה למודעות את אינספור הפעולות שאנו מבצעים מדי יום, וממילא – התועלת תתרחב ותלך, אבל בכרטיסים צריך לסמן פעולה ביום. עקבי, לא מטריד בכלל, כן מפתח.

תוכלי לתת דוגמאות נוספות לפעולות?

בשמחה, זה קל! ילדים אוהבים מאד לנקות ברטוב.. כשהם מותחים את היד למעלה כדי להעביר ניגוב, הם מחזקים את חגורת הכתפיים. כשאת מזמינה אותם להגיע למטבח עקב בצד אגודל (אל תעשי את זה בארוחת הבוקר…) – נתת להם תרגול בשיווי משקל. ירדתם לטיול ליל שבת? הליכה על קצה המדרכה גם היא משפרת את היציבה. ומוטוריקה עדינה? לא, לא חייבים לצבוע מנדלות… תני להם להתיז ספריי לפינות המגירה (מישהו אמר 'פסח'?), לסחוט סמרטוט, לבזק מלח, לקפל מפיונים – ואימנת אותם כדבעי לקראת המפגש הבא עם המרפאה בעיסוק…

וואו. זה נשמע פשוט מכדי להיות נכון.

אפשר לשלב גם דברים מאתגרים קצת יותר, כמו להחזיר ספר למדף על הראש. אבל אנחנו זוכרות שמדובר על פעולה אחת ביום? הסדר התקין של הבית לא יופר, בעזרת השם.

וזה בדיוק הרעיון – לעשות את זה פשוט. היציאה לריפוי בעיסוק, כזכור, מורכבת מספיק.

זו בשורה.

גם לדעתי… כמובן, חשוב לזכור: אבחון הוא המפתח. ראשית צריך לדאוג לאבחנה אחראית שתגדיר את הקושי, ותמקד בדרכי הפעולה הרצויות: באיזה תחום, אילו מיומנויות זקוקות לטיפוח, מה חסר –  ומשם לבנות תוכנית סדורה של הטמעת תרגול.

אהבתם? מוזמנים לאמץ!

תוכלו לבקש מן המרפאה בעיסוק רעיונות משלה. הסוד הוא: הכנת הרשימה מראש, והעקביות. פעם ביום. לא יותר, אבל גם לא פחות.

הרבה נחת!

האם רובוט יכול להחליף מטפל? בינה מלאכותית פורצת דרך בעולם החינוך המיוחד

תאריך: 30/03/2025

דמיינו עולם שבו כל ילד, ללא קשר למגבלה שלו, מקבל טיפול וחינוך מותאמים אישית, כאילו היה לו מטפל פרטי צמוד 24/7. נשמע כמו מדע בדיוני? לא עוד. טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות פורצות דרך בעולם החינוך המיוחד, ומאפשרות התאמה אישית, אבחון מדויק וטיפול חדשני, שמשנים את חייהם של ילדים ומשפחותיהם.

מחקרים רבים מראים כי שימוש בבינה מלאכותית בחינוך המיוחד יכול להביא לשיפור משמעותי בהישגים הלימודיים והחברתיים של ילדים עם צרכים מיוחדים. למשל, מחקר שפורסם בכתב העת "Journal of Special Education Technology" הראה כי שימוש בתוכנות לימוד מותאמות אישית מבוססות AI הוביל לשיפור של עד 30% בהישגים הלימודיים של ילדים עם לקויות למידה. (מקור: "Journal of Special Education Technology").

בנוסף, מערכות AI מתקדמות מסייעות באבחון מוקדם ומדויק יותר של קשיים התפתחותיים ולקויות למידה. אלגוריתמים מתוחכמים מנתחים דפוסי התנהגות ונתונים רפואיים, ומסייעים בזיהוי סימנים מוקדמים של אוטיזם, הפרעת קשב וריכוז ולקויות אחרות. אבחון מוקדם מאפשר התערבות טיפולית יעילה יותר ושיפור משמעותי בסיכויי ההתפתחות של הילד. (מקור: "National Institute of Mental Health").

יתרה מכך, AI מאפשר יצירת תוכניות לימוד מותאמות אישית לצרכים הייחודיים של כל ילד. מערכות AI מנתחות את יכולותיו וקשייו של הילד, ומתאימות את חומרי הלימוד, קצב הלמידה ושיטות ההוראה. התאמה אישית משפרת את מעורבותו של הילד בתהליך הלמידה, מגבירה את ביטחונו העצמי ומקדמת את הישגיו. (מקור: "U.S. Department of Education").

סיום:

העתיד כבר כאן, וחברת "אפשרי" מובילה את המהפכה. אנו מאמינים שכל ילד זכאי למיצוי הפוטנציאל שלו, וטכנולוגיות AI מאפשרות לנו להפוך את החזון הזה למציאות. אם אתם הורים לילד עם צרכים מיוחדים, ואתם מתמודדים עם קשיים במיצוי הזכויות המגיעות לכם, "אפשרי" כאן כדי לסייע. אנו מספקים סיוע מקצועי ואישי במיצוי זכויות, ומלווים אתכם לאורך כל הדרך.

קריאה לפעולה:

"אפשרי" – כי מיצוי זכויות הוא לא מותרות, הוא זכות.

בשורה להורים: אפשרות להנחה בארנונה עבור ילדים המקבלים קצבת נכות

תאריך: 19/03/2025

חברת אפשרי, המובילה בתחום מימוש זכויות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, שמחה לעדכן את קהל לקוחותיה במידע חשוב ורלוונטי בנוגע להטבות אפשריות בתשלומי הארנונה. אנו יודעים כי התמודדות עם גידול ילד עם מוגבלות כרוכה לעיתים בהוצאות רבות, ולכן כל הקלה כלכלית יכולה לסייע משמעותית למשפחות.

 

על פי הנחיות משרד הפנים, הורים לילדים המקבלים גמלת ילד נכה עשויים להיות זכאים להנחה משמעותית בתשלומי הארנונה עבור שטח של עד 100 מ"ר מדירתם. ההנחה יכולה להגיע עד לגובה של 33%, בהתאם להחלטת הרשות המקומית שבה מתגוררים.

חשוב לציין כי זכאות להנחה קיימת לא רק עבור הורים לילדים קטינים, אלא גם עבור הורים לבוגרים המתגוררים עימם בבית ומקבלים קצבת נכות, בתנאי שהם קיבלו בעבר גמלת ילד נכה.

אנו באפשרי ממליצים להורים לילדים עם מוגבלויות לבדוק את זכאותם להנחה זו ולפעול למימושה. מדובר בהטבה משמעותית שיכולה להקל על העומס הכלכלי הכבד של משפחות רבות.

מי זכאי להנחה?

  • הורים שילדיהם מקבלים גמלת ילד נכה מהמוסד לביטוח לאומי.
  • הורים לבוגרים המקבלים קצבת נכות ומתגוררים עימם בבית, בתנאי שקיבלו בעבר גמלת ילד נכה.
  • משפחות אומנה של ילדים העונים על תנאי הזכאות לגמלה ואינם מקבלים אותה בשל האומנה.

שימו לב: הורים לילדים המקבלים גמלת ניידות אינם זכאים להנחה זו באופן אוטומטי, אך ייתכן שיוכלו להגיש בקשה להנחה במסגרת "ועדת חריגים" ברשות המקומית.

כיצד מממשים את הזכות?

במרבית המקרים, הרשויות המקומיות מקבלות רשימות זכאים מהמוסד לביטוח לאומי וההנחה אמורה להינתן באופן אוטומטי. עם זאת, אם אינכם רואים את ההנחה בתשלום הארנונה שלכם, יש לפעול באופן הבא:

  1. פנו לאגף לגביית ארנונה ברשות המקומית שבה אתם מתגוררים.
  2. מלאו טופס בקשה להנחה בארנונה. לעיתים ניתן למצוא טפסים אלו להורדה ומילוי מראש באתר האינטרנט של העירייה.
  3. צרפו אישור עדכני על קבלת הגמלה מהמוסד לביטוח לאומי:
    • לילד: אישור על זכאות לגמלת ילד נכה.
    • לבוגר: אישור על זכאות לקצבת נכות כללית.
  4. במקרה של משפחת אומנה: יש לצרף מסמכים המעידים על היותכם משפחת אומנה ואישור זכאות לגמלה מהביטוח הלאומי.

חשוב לדעת כי בחלק מהרשויות המקומיות ייתכן ותינתן הנחה רטרואקטיבית, בהתאם לתקנות המקומיות. במקרה של חילוקי דעות או רצון לערער על החלטת הרשות המקומית, ניתן לפנות לגזבר הרשות.

צוות אפשרי לשירותכם

אנו באפשרי ממשיכים לעקוב אחר כל המידע והעדכונים הרלוונטיים עבור הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. אם יש לכם שאלות נוספות בנושא זה או בכל נושא אחר הקשור למימוש זכויות, צוות המומחים שלנו זמין לסייע ולתמוך בכם.

אל תהססו לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף וסיוע אישי בטלפון: 8896*, בדוא"ל: tovil1010@gmail.com, או דרך אתר האינטרנט שלנו בצור קשר.  אנו כאן כדי להקל על המסע שלכם ולהבטיח שאתם מקבלים את כל התמיכה המגיעה לכם.

צוות אפשרי מאחל לכם רווחה ובריאות.

עדכון חשוב להורים לילדים מיוחדים: הקדמת תשלום קצבאות הביטוח הלאומי לחודש מרץ

תאריך: 19/03/2025

חברת אפשרי מעדכנת את קהל לקוחותיה במידע הנוגע לתשלומי קצבאות הביטוח הלאומי. המוסד לביטוח לאומי הודיע על הקדמת תשלום קצבאות נבחרות לחודש מרץ.

הקדמת התשלום נועדה להקל על הזכאים וצפויה להתבצע במועד מוקדם מהרגיל.

הקדמת תשלום הקצבאות: פרטים

המוסד לביטוח לאומי הודיע כי תשלום הקצבאות הבאות יוקדם:

  • קצבאות אזרח ותיק
  • קצבאות שאירים
  • קצבאות נפגעי עבודה
  • קצבאות מזונות
  • קצבאות נכות כללית
  • קצבאות שירותים מיוחדים לנכים קשים
  • קצבאות ניידות
  • קצבאות סיעוד
  • קצבאות אסירי ציון

התאריך המעודכן לתשלום קצבאות אלו הוא ה-24 במרץ 2025, במקום התאריך הרגיל ה-28 במרץ 2025.

אנו באפשרי מעדכנים אתכם במידע זה על מנת שתהיו מודעים לשינוי במועד התשלום.

צוות אפשרי לשירותכם

אם יש לכם שאלות נוספות בנוגע לקצבאות או למימוש זכויות, צוות המומחים של אפשרי זמין לסייע. אנו כאן כדי לספק מידע ולתמוך בכם.

למידע נוסף ולקבלת סיוע, צרו קשר עם אפשרי ניתן גם בטלפון 8896*.

ועידת סולם לאוטיזם 2025: "עוגנים של כוח ותקווה" - מפגש עוצמה לקהילת האוטיזם

תאריך: 17/03/2025

עמותת סולם, הפועלת לקידום ילדים עם צרכים מיוחדים, תקיים את ועידתה השנתית לאוטיזם ב-23 במרץ 2025 במרכז בנייני האומה בירושלים. הוועידה, תחת הכותרת "עוגנים של כוח ותקווה", תפגיש הורים, אנשי מקצוע ומטפלים ליום של למידה, שיתוף וחיזוק.

נושאים מרכזיים ומטרות הוועידה:

  • התמודדות עם אוטיזם: הוועידה תעסוק בהיבטים שונים של ההתמודדות עם אוטיזם, החל מגילוי מוקדם ועד להתמודדות בגיל ההתבגרות.
  • כלים למטפלים ולהורים: הוועידה תציע כלים מעשיים למטפלים ולהורים, כולל התמודדות עם התנהגויות חזרתיות, שחיקה הורית וטראומה משותפת.
  • חמלה, תובנה וקשיבות: חלק ניכר מהוועידה יוקדש לחיזוק החמלה, התובנה והקשיבות בטיפול באוטיזם.
  • מפגש בין המעגלים התומכים: הוועידה תשים דגש על המפגש בין המעגלים השונים המטפלים בילד: הורה, מטפל, והילד עצמו.
  • התמודדות עם גיל ההתבגרות: יוקדש מושב נפרד לנושא ההתמודדות עם גיל ההתבגרות בקרב ילדים עם אוטיזם.

קהל היעד:

הוועידה מיועדת להורים לילדים עם אוטיזם, אנשי מקצוע בתחום האוטיזם, מטפלים, סטודנטים וכל מי שמתעניין בתחום.

דוברים ומרצים מרכזיים:

  • יועברו הרצאות ומושבים על ידי מומחים בתחום האוטיזם.

הרשמה ופרטים נוספים:

  • להרשמה לוועידה, ניתן ללחוץ על הקישור המצורף:
  • מומלץ להירשם בהקדם, מכיוון שהמקומות מוגבלים.

פעילויות מיוחדות:

  • מושבים מקבילים עם מומחי סולם, בהם ידונו בנושאים מגוונים הקשורים לאוטיזם.
  • פאנל "פגוש את המומחה", בו יוכלו המשתתפים לשאול שאלות מומחים בתחום.
  • סדנה לפיתוח קול למטפלים באוטיזם.
  • ארוחת צהריים קלה.

לסיכום:

ועידת סולם לאוטיזם 2025 תחת הכותרת "עוגנים של כוח ותקווה" צפויה להיות אירוע משמעותי וחשוב לכל העוסקים בתחום האוטיזם. הוועידה תספק ידע, כלים וחיזוקים למשפחות, מטפלים ואנשי מקצוע, ותהווה הזדמנות ליצירת קהילה תומכת ומחזקת.

חברת "אפשרי" מזמינה אתכם להצטרף אלינו למסע המשותף למימוש זכויות ילדיכם. אנו מציעים ליווי אישי ומקצועי לאורך כל התהליך, החל מהגשת הבקשה ועד לקבלת הזכויות המגיעות לכם. לפרטים נוספים, בקרו באתר שלנו או צרו קשר בטלפון 8896*

יש לך שאלה? חשוב לך לברר משהו?

לחיצה כאן ואנחנו ניצור איתך קשר בהקדם.