בואו להתעדכן בכל החדשות החמות והחשובות
בנושאי קצבאות, מענקים וזכויות, למשפחות לילדים בעלי צרכים מיוחדים.
יש לכם שאלות?
קראתם ידיעה שעלולה להשפיע על הזכויות שלכם
ואתם רוצים לדעת איך לפעול?
לחצו כאן וצרו איתנו קשר
עמותת סולם, הפועלת לקידום ילדים עם צרכים מיוחדים, תקיים את ועידתה השנתית לאוטיזם ב-23 במרץ 2025 במרכז בנייני האומה בירושלים. הוועידה, תחת הכותרת "עוגנים של כוח ותקווה", תפגיש הורים, אנשי מקצוע ומטפלים ליום של למידה, שיתוף וחיזוק.
נושאים מרכזיים ומטרות הוועידה:
קהל היעד:
הוועידה מיועדת להורים לילדים עם אוטיזם, אנשי מקצוע בתחום האוטיזם, מטפלים, סטודנטים וכל מי שמתעניין בתחום.
דוברים ומרצים מרכזיים:
הרשמה ופרטים נוספים:
פעילויות מיוחדות:
לסיכום:
ועידת סולם לאוטיזם 2025 תחת הכותרת "עוגנים של כוח ותקווה" צפויה להיות אירוע משמעותי וחשוב לכל העוסקים בתחום האוטיזם. הוועידה תספק ידע, כלים וחיזוקים למשפחות, מטפלים ואנשי מקצוע, ותהווה הזדמנות ליצירת קהילה תומכת ומחזקת.
חברת "אפשרי" מזמינה אתכם להצטרף אלינו למסע המשותף למימוש זכויות ילדיכם. אנו מציעים ליווי אישי ומקצועי לאורך כל התהליך, החל מהגשת הבקשה ועד לקבלת הזכויות המגיעות לכם. לפרטים נוספים, בקרו באתר שלנו או צרו קשר בטלפון 8896*
הורים לילדים עם צרכים מיוחדים מתלבטים לקראת פורים: האם לרכוש מתנה קולקטיבית למעגל המטפלים או להעניק מתנות אישיות?
חג פורים מתקרב, ואיתו מגיעה דילמה מוכרת עבור הורים רבים, ובפרט הורים לילדים עם צרכים מיוחדים: כיצד להביע את הערכתם למעגל המטפלים הרחב המלווה את ילדיהם? האם לרכוש משלוח מנות ומתנה אחת גדולה ומרשימה מכלל תלמידי הכיתה, או להעניק מתנות אישיות וקטנות יותר?
במסגרות חינוך מיוחד, מעגל המטפלים של כל תלמיד הוא רחב וכולל דמויות משמעותיות רבות: מחנכת מסורה, סייעת או מספר סייעות צמודות, מטפלים פרא-רפואיים (כגון קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק ופיזיותרפיסטים) לפי הצורך, צוות רגשי תומך ועוד. כל אחד מאנשי הצוות הללו תורם תרומה ייחודית להתפתחותו ולרווחתו של הילד, ולכן ההורים רוצים להביע את הערכתם לכולם.
מצד אחד, מתנה קולקטיבית מאפשרת להורים לרכז משאבים ולרכוש מתנה משמעותית יותר, אשר לרוב משרתת את כלל הצוות בצורה הטובה ביותר. מתנה כזו יכולה להיות שובר מתנה לחנות אהובה, ציוד מקצועי לשימוש בכיתה או בחדר הטיפולים, או אפילו יום כיף בבית ספא לכלל הצוות.
מצד שני, מתנות אישיות מאפשרות להורים להביע את הערכתם באופן אישי ומותאם לכל מטפל. משלוח מנות קטן ומושקע, מכתב תודה אישי, או אפילו ציור של הילד יכולים להביע את הכרת התודה באופן מרגש וייחודי.
הדילמה מורכבת במיוחד עבור הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, אשר לעיתים מפתחים קשר מיוחד במינו עם כל אחד מאנשי הצוות. "כל אחד מאנשי הצוות של הבן שלי הוא כמו משפחה", מספרת אחת האמהות. "הם משקיעים בו כל כך הרבה מעבר לנדרש, ואני רוצה להביע את הערכתי בצורה הכי טובה שאפשר. מצד שני, אני יודעת שמתנה קולקטיבית תשרת את כולם בצורה הטובה ביותר".
ארגון "אפשרי" מבין את הדילמה המורכבת, ומציע מספר טיפים שיכולים לסייע בהכרעה:
בסופו של דבר, אין תשובה נכונה אחת. הבחירה תלויה בהעדפות האישיות שלכם, בתקציב שלכם, ובקשר שלכם עם צוות החינוך. זכרו שהמטרה העיקרית היא להביע את הערכתכם הכנה למעגל המטפלים, אשר משקיעים רבות בילדיכם.
הדרישה יוצרת בירוקרטיה מיותרת ואינטרסנטית לתיכונים, ופוגעת בהתאמות הנדרשות עבור התלמידות.
דרישה חדשה של מספר תיכונים מעוררת סערה בקרב נשות חינוך: התיכונים דורשים שתלמידות מתקשות, לעיתים כאלה עם לקויות למידה קלות בלבד, יעברו ועדת זכאות כתנאי לקבלתן למוסד. דרישה זו יוצרת בירוקרטיה מיותרת ופוגעת בזכויות התלמידות, שכן היא מעכבת את קבלתן לתיכון.
"זה פשוט לא חוקי", אמרה אשת חינוך ותיקה בראיון. "אין שום הצדקה לדרוש ועדה כזו כתנאי קבלה. כל תלמידה זכאית להתקבל לתיכון על פי החוק". נשות חינוך נוספות שהשתתפו בראיון הביעו דעות דומות, וטענו כי דרישת התיכונים נובעת משיקולים כלכליים.
"אני לא מצליחה להבין את ההיגיון בדרישה הזו", אמרה אחת המשתתפות. "הרי גם ככה התלמידות מקבלות רק חלק קטן מהסל המוסדי. אז מה הרווח של התיכון מזה? זה פשוט לא ברור".
גם אתם הורים מתלבטים? אנחנו כאן באפשרי נשמח לעשות לכם סדר ולדאוג לטובת הבת שלכם.
מוזמנים לפנות אלינו 889* או באתר אפשרי מימוש..
מידע נוסף:
תהליך הורי כפול +דוד + ילד = 100% קצבה
התיק של דודי הופנה למשרדי 'אפשרי' על ידי מורה משלבת אכפתית במיוחד, שהריחה קשיים בתפקוד סביב הילד. הסיפור היה עצוב: דודי סבל מהפרעה נפשית, וגילה מצוקה של ממש שהתבטאה בבעיות התנהגות קשות במוסד הלימודי. התברר שדודי גדל אצל דודו. ההורים, שניהם מאובחנים עם מש"ה, היו גרושים – ושניהם אפוטרופוסים, מה שהפך את מהלך התביעה למורכב פי שניים. נדרשה התנהלות מול כל אחד בנפרד, הסבר בהתאם להבנתם, שיתוף פעולה של הדוד המסור והיכרות עם הילד. בסופו של דבר, יכלה המלווה לשחרר אנחת רווחה ארוכה: לדודי אושרה נכות של מאה אחוזים.
התביעה נדחתה מסיבות לא ברורות מספיק, המלווה שנכנסה לעבי הקורה הבינה את התקיעות. התוצאה: קצבה על 188 אחוזי נכות
יש תהליכים שמדליקים אצל המומחים נורה אדומה. על פניו הכל נראה 'לפי הספר', אבל כשהכל לא מסתדר – צריך לחפש מה קורה בין השורות… זה היה הסיפור של משפחת צ': הנציגה של אפשרי שמעה סיפור אחד, הדו"חות סיפרו סיפור אחר, והתיאור של הצוות בבית הספר – היה חריף בלי פרופורציות. מה באמת קורה שם?
מפגש עם הילד לא הותיר מקום לספקות – מדובר בילד עם בעיה מורכבת מאד, כמעט סיעודי. מעקב זהיר ושיחות גישוש הוביל את המלווה לנקודה: אמא של שמוליק.
גב' צ' הייתה מרשימה ומלאת נוכחות, אמא דואגת ומטפחת, שהתעקשה להציג את שמוליק כילד בריא עם קשיים בינוניים לכל היותר. היא 'עזרה' לו לענות תשובות ולבצע פעולות, דיווחה על תפקוד שלא יכול היה להיות, ודחתה על הסף את ההשערות על לקות מורכבת. לא הייתה כאן 'תסמונת התמונה המושלמת' שאסור לנפץ: אחרי שיחות ארוכות הבינה הנציגה כי האם, שעברה ילדות לא קלה עם ניכור הורי, החליטה נחושות כי היא תהיה אמא אחרת. בעיניה נקשר כל קושי של ילד ככישלון שלה כהורה – והיא לא הצליחה להתמודד עם המציאות.
התמיכה הזהירה והאמפטית של 'אפשרי' הובילו את האם לפנות לחזק את החוסן העצמי שלה ולטפל בקשיים שהודחקו כל העת. המלווה נעזרה בניסיונה המקצועי ובמאות הסיפורים אותם ליוותה אישית, והצליחה ליצור הפרדה מוחלטת בין האם הנפלאה של שמוליק לבין הניסיון שקיבל משמים. מכאן היתה הדרך סלולה לפגישת אבחון ולהגשת תביעה. לשמוליק אושרה נכות של 188, ולאמו באה רווחה נפשית כמותה לא ידעה מקודם.
בשורה חשובה להורים לילדים עם צרכים מיוחדים: משרד התחבורה והבטיחות בדרכים יוצא במהלך נרחב לבחינה מחדשת של הזכאות לתגי נכה לרכב, וזאת בעקבות זינוק דרמטי במספר התגים שהונפקו בשנים האחרונות וחשדות גוברים לשימוש לרעה ולהונאה. בנוסף, הודיע המשרד על עיכובים צפויים בבחינת בקשות חדשות לקבלת תגי חניה לנכים, וכן בבקשות לחידוש תגים קיימים.
בדיקה מחודשת של מאות אלפי תגים
משרד התחבורה יוזם בדיקה מחודשת של הזכאות לתגי חניה לנכים בעקבות זינוק דרמטי ממספר של 90 אלף תגים ב־2020 ליותר מ־650 אלף כיום. לפי התוכנית המתגבשת, יוזמנו לבירור מחודש כל מי שקיבלו תג נכה בחמש השנים האחרונות, למעט קטועי גפיים ומשותקים ברגליהם, שאופן זכאותם מובהק. מדובר לפי ההערכות במאות אלפי אנשים.
הסיבות לרפורמה
צעדים נוספים שנשקלים
עיכובים צפויים
בשל הרפורמה, צפויים עיכובים בבחינת בקשות חדשות וחידושים של תגי חניה לנכים. מגישי הבקשות יקבלו הודעות אישיות בנוגע לטיפול בפניותיהם, ומשרד התחבורה ממליץ לעקוב אחר פרסומים בנושא באתר המשרד.
פנייה לביטוח לאומי או משרד הביטחון
מבקשי תג נכה המטופלים בביטוח לאומי או במשרד הביטחון יכולים לפנות ישירות למוסדות אלה כדי לקבל את התג ולחסוך זמן המתנה. עם זאת, הביטוח הלאומי פרסם הודעה שמפריכה את הפרסום הזה, וטוען שהנושא נמצא באחריות משרד התחבורה.
קריאה לפעולה מוועדת הכלכלה
ועדת הכלכלה של הכנסת קוראת למשרד התחבורה לקצר את זמן הטיפול בבקשות לתג נכה, לסיים בהקדם את גיבוש המדיניות להנפקת תגים ולפרסם את הנהלים תוך 30 יום. הוועדה מבקשת לבחון מחדש את הקריטריונים ולתעדף מוגבלות בניידות, לפעול להחמרת ענישה ולזרז את תיקון החקיקה הדרוש.
"אפשרי" כאן בשבילכם
חברת "אפשרי" מבינה את הקושי שעלול להיגרם להורים לילדים עם צרכים מיוחדים בתקופה זו. אנו עוקבים אחר ההתפתחויות ונעדכן אתכם בכל מידע רלוונטי.
מקור: פרסומים בבאתר משרד התחבורה ובאתר 'שווים'.
מחקרים מראים כי תרופה גנרית וזולה עשויה לשפר משמעותית את יכולות הדיבור בקרב ילדים אוטיסטים. הסיבה המפתיעה לעיכוב באישור התרופה: מחירה הנמוך.
תגלית מרעישה עולה ממחקרים חדשים: תרופה גנרית וזולה בשם לוקובורין, המשמשת כיום להקלת תופעות לוואי של כימותרפיה, עשויה לסייע לילדים אוטיסטים לפתח יכולות דיבור. כך עולה מכתבה שפורסמה לראשונה באתר "שווים", ומתבססת על מחקרים שערך ד"ר ריצ'רד פריי, נוירולוג ילדים, ועליהם דווח ברשת CBS האמריקאית.
המחקר מצביע על כך שאצל ילדים רבים עם אוטיזם קיימת חסימה בהעברת חומצה פולית למוח, דבר שעלול לגרום לחלק מהבעיות הנוירולוגיות הקשורות להפרעה. הלוקובורין, המופק מחומצה פולית, עוקף חסימה זו ומאפשר העברה יעילה של החומר החיוני למוח.
במקרה מעורר השראה, מייסון קונור, ילד שאובחן כאוטיסט בגיל שנתיים וחצי, החל לדבר לראשונה בחייו רק שלושה ימים לאחר תחילת הטיפול בתרופה. כיום, בגיל 5, הוא צפוי להשתלב בגן ילדים רגיל.
מחקרים מראים כי יותר מ-75% מהילדים עם אוטיזם הם בעלי נוגדנים עצמיים המונעים העברה תקינה של חומצה פולית למוח, לעומת 10-15% בלבד בקרב ילדים בריאים. שלושה ניסויים קליניים שנערכו בתרופה הראו תוצאות מבטיחות, כאשר כשליש מהמטופלים הציגו שיפור משמעותי בדיבור ובתפקוד.
למרות התוצאות המעודדות, התרופה טרם אושרה על ידי ה-FDA לטיפול באוטיזם. הסיבה המפתיעה: דווקא מחירה הנמוך של התרופה מרתיע חברות תרופות מלהשקיע במחקרים הנדרשים לאישורה. "לוקובורין היא תרופה ישנה וזולה, אז אף אחד לא הולך להרוויח ממנה הרבה כסף", מסביר ד"ר פריי.
בינתיים, רופאים יכולים לרשום את התרופה לאוטיזם כ"תרופה לא מאושרת". תופעות הלוואי שדווחו הן קלות יחסית, בעיקר היפראקטיביות זמנית בשבועות הראשונים של הטיפול.
הכתבה נכתבה בהשראת כתבה שפורסמה באתר "שווים".
התגלית המבטיחה הזו מעוררת תקווה בקרב משפחות רבות ברחבי העולם. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי אוטיזם הוא ספקטרום רחב, וכי התרופה עשויה להשפיע באופן שונה על כל ילד.
חברת "אפשרי" מלווה משפחות רבות בהתמודדות עם אתגרי האוטיזם, ומסייעת להן למצות את זכויותיהן. אנו מאמינים כי כל ילד זכאי לקבל את הטיפול הטוב ביותר, ולממש את מלוא הפוטנציאל שלו.
אם אתם הורים לילד עם אוטיזם, ואתם מעוניינים לקבל מידע נוסף על זכויותיכם ועל אפשרויות הטיפול הקיימות, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו. צוות המומחים שלנו ישמח להעניק לכם ייעוץ אישי ומותאם לצרכים שלכם.
אנו כאן כדי לעזור לכם ולתמוך בכם לאורך כל הדרך.
קישורים רלוונטיים:
דושינסקיא, גם לכם מגיע! מיזם עם בשורה ענקית בתכנון אחרת לקראת יציאה לדרך
ב'קופת הקודש' של חסידי דושינסקיא בארץ הקודש, מקימים בימים אלו אגף חדש שיהיה אמון על החדרת המודעות לכלכלה נבונה * יריית הפתיחה מתוכננת ביום עיון ושיתוף פעולה הדוק עם חברת 'אפשרי' למימוש זכויות
במהלך השבוע האחרון התקיימה פגישה משותפת של הנהלת 'קופת הקודש' דושינסקיא, עם הצוות המקצועי מבית 'אפשרי' לבדיקת היתכנות על יציאה למתווה שיתוף פעולה הדוק ותועלתי לטובת חברי הקהילה, במימוש ומיצוי זכויותיהם, השגת משאבים תקציביים ויכולות כלכליות, כמו גם הפניה לאנשי מקצוע מוסמכים, ושימוש במאגרי הידע שבאמתחת 'אפשרי' מניסיון עשיר בן עשרות אלפי תיקים ומקרים.
במרכז הפגישה דובר על יום עיון שמתוכנן זה זמן רב על ידי הקופה, יום עיון שיעסוק בנושאי כלכלה נבונה, ויהווה פתיחה מוצלחת לאגף ליווי המשפחות בקופה. במרכז יום העיון יעמוד נושא מימוש הזכויות בשיתוף חברת 'אפשרי' שתעניק שירות משותף בתיאום מלא ושוטף עם הנהלת הקופה, ובסף השירות הנודע שלה בהרצת תהליכים ברמה הכי מקצועית, אמינה, יעילה, שקופה, וטובה למשפחות אנ"ש.
בימים הקרובים ייצאו בעז"ה גבאי הקופה עם הבשורה המרנינה לציבור הרחב. חסידי דושינסקיא, יש למה לחכות!
כשאפשרי נכנסת לעובי הקורה, גם זו לא בעיה: ליווי למשפחת עולים הציל את התביעה (וגם את הביטחון העצמי של ההורים)
ברוך (שם בדוי) עלה לארץ כבוריס עם שני הוריו, שחזרו בתשובה במסירות נפש. כאן לא חיכה להם אף קרוב משפחה, והם היו בודדים לחלוטין עד ששכן עם לב יהודי חם, קירב אותם לחסידות אליה השתייך. כשצצו הקשיים עם ברוך קישרו אותם בת"ת להיותו עולה חדש, אולם עם הזמן, לא ניתן היה להתעלם מכך שמשהו עמוק יותר טמון כאן. מה יעשו עולים חדשים, שבקושי מדברים את השפה, ואפילו את דבריו של המלמד התקשו להבין לאשורם?
עסקן נמרץ קישר את ההורים עם 'אפשרי'. המנהלת לא נחה ולא שקטה עד שהצמידה להם נציגה דוברת רוסית שוטפת, ומכאן התחילו העניינים לזרום. הנציגה נכנסה לעניין במלוא הלהט, ליוותה בכל שלב, תיווכה בין המשפחה לאנשי המקצוע, והאבחנה – לקות תקשורתית מורכבת – היתה בידיהם של הוריו של ברוך-בוריס. השלב הבא היה בקשת קצבה, לא לפני הסבר מקיף להורים הנבוכים – שאף אחד מהם אינו מחזיק עדיין במשרה מסודרת – על הצורך החיוני והאוויר שתעניק להם בס"ד. לוועדה הגיעו ההורים עם הילד, ולמרבה הצער, נתקלו ברופאה חסרת רגישות וחסרת גמישות, שלא גילתה כל רצון להבין את הסיטואציה. באופן לא מפתיע, נדחתה הבקשה, וכך גם בפעם השנייה לאחר הגשת ערר. בפעם השלישית נחלצו שוב 'אפשרי' לעזרה, ודרשו נוכחות מלווה מסורה נוספת, שמוצאה מרוסיה. נוכחות המלווה התבררה כנס עבור ברוך ומשפחתו: הפגישה שהחלה בטונים גבוהים וחסרי סבלנות, עם נטייה ברורה לשלילה, 'שינתה כיוון' בזכות התיווך המקצועי, האדיב אך הבלתי מתפשר, של נציגת 'אפשרי'. האבחון היה הפעם ממוקד, התשאול – מועיל, והתוצאה: הכרה בנכות וקצבה נדיבה, שאפשרה להורים להתחיל לנשום.
בית הספר, המורה, המאבחנת ו'אפשרי' זיהו: בעיית תקשורת. הביטוח הלאומי ניסה לטעון: להד"ם. האיש הרע והסוף הטוב
כולם מכירים את 'האיש הרע', זה שאומר את האמת שאיש אינו חפץ לשמוע, אולם בסופו של דבר – חייבים להשמיע אותה. לפעמים דווקא מי שדואג באמת, חייב לקחת את השליחות הנעימה פחות. כך היה במקרה של מ', ילדה בעלת כישורים קוגניטיביים תקינים ששולבה בשל קשיים בכיתה מקדמת – וגם שם, לא קצרה הצלחות…
בכיתה ו' זומנה אמה של מ' לחדר היועצת, שם חיכו לה גם מחנכת הכיתה והמורה המקדמת: לדעתן מקומה של הילדה בכיתת תקשורת, טענו, וחבל על כל יום שהיא אינה נמצאת שם… האם, שעד עתה הדחיקה את החששות נאלצה לעמוד מול המציאות, אולם בו זמנית, התקשתה מאד לקבל אותה. אבחון דרך קופת החולים פטר את מ' בלא זיהוי מוגדר של בעיה, אבל התעקשותו של הצוות בבית הספר הפנתה את האם לקבל עזרה מצוות 'אפשרי' – ומכן הייתה הדרך מהירה יותר לאבחון מקצועי עם אשת מקצוע מומחית, ולאבחנה חד משמעית: ASD. יועצת מטעם אפשרי ליוותה את תהליך ההעברה של מ' מכיתה 'רגילה' בבית הספר למסגרת מתאימה, במקביל להגשת תביעה לביטוח הלאומי. כשהבקשה נדחתה, ביקשה האם לחזור אל הידוע והמוכר: אין בעיה, והילדה לא זקוקה לטיפול מיוחד מעבר לכיתה המקדמת. ברגישות אופיינית, במקצועיות שהעמיקה עם הזמן ובעיקר באכפתיות, העניקו ב'אפשרי' את הליווי הנחוץ לקליטה ולהבנה של התהליך, החל מהנטייה להיתפס בכל מסמך או דעה השוללים בעיה, וכלה בצרכים האמיתיים של הילדה ובפוטנציאל האדיר שלה – אם תטופל נכון. רק לאחר ש'נפלו האסימונים', הוסדרה באמצעות 'אפשרי' הגשת ערר, ולאחריה זומנה מ' לוועדה הכוללת אבחון מקיף. הפעם לא היו ספקות, לא בצד הביטוח הלאומי ולא אצל האם. מ' זכתה לקצבה, לתוכנית התערבות מותאמת אליה במדויק – ולאם תומכת, המסוגלת להישיר מבט אל האבחנה ולתת את מלוא התמיכה.
אמהות יקרות, חג פורים בפתח, ואיתו ההתרגשות וההתלבטות: איזו תחפושת הכי מתאימה לילד שלי?
אני יודעת שבתור אמהות לילדים עם מוגבלויות, הבחירה היא לא תמיד פשוטה. חשוב לנו שהתחפושת תהיה נוחה, נגישה, בטיחותית וכמובן – שתשמח את הילד שלנו.
בכתבה הבאה, נציע לכן טיפים ועצות שיעזרו לכן לבחור את התחפושת המושלמת עבור ילדכן. נתייחס להיבטים שונים כמו סוג הבד, נוחות הלבישה, נגישות לאביזרים רפואיים, בטיחות מפני נפילות וחנק, וכמובן – איך להפוך את התחפושת לחוויה מהנה ומשמעותית עבור הילד.
זכרו, התחפושת היא רק חלק מהחגיגה. הדבר החשוב ביותר הוא שהילד שלכם ירגיש שמח, אהוב וגאה בתחפושת שבחר.
קריאה מהנה!
תחפושות בטוחות ויצירתיות: כך תחגגו פורים בכיף ובלי סיכונים
חג פורים הוא זמן של שמחה וכיף, אבל חשוב לזכור כי תחפושות מסוימות עלולות להיות מסוכנות או לא נוחות, במיוחד עבור ילדים עם מוגבלויות.
סכנות נפוצות
טיפים לבחירת תחפושת בטוחה
כיסא הגלגלים יכול להוות חלק מהתחפושת ואף להפוך אותה למקורית ומיוחדת במינה. הנה כמה רעיונות:
טיפים נוספים
אנו מקווים שהכתבה הזו עזרה לכם לבחור את התחפושת המושלמת עבור ילדכם. שתפו אותנו בתגובות אילו תחפושות בחרתם, ואל תשכחו לשתף את התמונות שלכם
"מהפכה בנתב"ג: טרקלין חדש יקל על נסיעתם של נוסעים עם מוגבלויות"
"ייקח 10 דקות מהגעה לשדה ועד עלייה למטוס", זו הבטחת טרקלין ה"נעזרים" החדש שנחנך אתמול בנמל התעופה בן גוריון. טרקלין זה מציע לנוסעים עם מוגבלויות שירות מקיף ומרוכז במקום אחד, במטרה לשדרג את איכות השירות ולשפר משמעותית את חוויית הנסיעה.
אתמול נחנך טרקלין ה"נעזרים" החדש בנמל התעופה בן גוריון, המציע לנוסעים עם מוגבלויות שירות מקיף ומרוכז בכל שלבי הנסיעה. הטרקלין החדש מיועד לנוסעים עם מוגבלות בתנועה מכלל חברות התעופה למעט אל על, שמפעילה שירות ייעודי משלה.
מטרת הטרקלין היא להקל על כל תהליך הנסיעה, והוא כולל עמדות בידוק ביטחוני, דלפקי קבלה ורישום, עמדות רישום עצמי ושירות הובלת המזוודות ישירות למטוס. כל תהליך הצ'ק-אין והרישום לטיסה מתבצע במקום אחד, כך שלנוסע עם מוגבלות יהיה קל יותר לנווט, ומשך הזמן הכולל מהגעתו ועד עלייתו למטוס אמור לעמוד על כעשר דקות בלבד.
בהודעת דוברות שפורסמה מטעם משרד התחבורה, אמרה שרת התחבורה מירי רגב: "תפקידנו העיקרי כמשרד התחבורה הוא להבטיח נגישות וניידות לכל אזרחי ישראל, ולכן השקנו טרקלין 'נעזרים' חדש וייחודי בנתב"ג". עוד הוסיפה רגב כי מדובר ב"מיזם ייחודי, שקיים רק בנמלי תעופה בודדים בעולם, והוא מקדם אותנו לעתיד טוב יותר עבור כל הנוסעים".
הקמת הטרקלין החדש מתבצעת בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, שמטרתו להבטיח שוויון הזדמנויות ונגישות לאנשים עם מוגבלויות בכל תחומי החיים, לרבות תחבורה.
מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן-זקן, ציין כי דאגה לאנשים עם מוגבלות מהווה ערך מרכזי במשרד. "הטרקלין החדש נועד להקל על נוסעים עם מוגבלות את חוויית הנסיעה ולהפוך אותה לנוחה, מכבדת ומפשטת", אומר מנהל נמל התעופה בן גוריון אודי בר-עוז. "נמל התעופה משקיע כל הזמן בשיפור השירות לכלל הנוסעים, ובפרט לנוסעים עם מוגבלות".
יובל וגנר, יו"ר עמותת נגישות ישראל, בירך על המהלך. "נגישות ישראל מובילה את נושא הנגישות לאנשים עם מוגבלות מזה 25 שנה", אמר וגנר, "ואנו מברכים את רשות שדות התעופה על השקת טרקלין הנעזרים. מדובר בקונספט חדשני וייחודי בעולם, שיספק את כל הסיוע הדרוש לנוסעים עם מוגבלות במקום אחד".
אלכס פרידמן, יו"ר ארגון "נכה לא חצי בן אדם", הוסיף: "חנוכת טרקלין הנעזרים היא צעד חשוב שמקדם אותנו לעבר נגישות מקסימלית בשדה התעופה. אנו פועלים בשיתוף פעולה עם שרת התחבורה ומנכ"ל משרד התחבורה על מנת להמשיך ולשפר את השירות לנוסעים עם מוגבלות.
טרקלין "הנעזרים" החדש בנתב"ג הוא בשורה משמחת לנוסעים עם מוגבלויות ולמשפחותיהם. חברת "אפשרי" מברכת על יוזמה חשובה זו ומזמינה אתכם לפנות אלינו למידע נוסף וסיוע במימוש זכויותיכם.
חברת "אפשרי" כאן כדי לסייע לכם לנווט במורכבות הבירוקרטית ולממש את מלוא הזכויות המגיעות לכם. צרו קשר עוד היום וקבלו ייעוץ ראשוני ללא עלות.